Csodadiéták kudarca

Csodadiéták kudarca

Csak a mentes

A legtöbb diéta kudarcra van ítélve. Miért nem sikerül fogyni velük? A sok különböző csodadiéta, detox ital, varázs-szer hatására egy -két napig megfigyelhető egy kis fogyás, mely ösztönzőleg hat. Ez nagyrészt a folyadékveszteségnek tudható be. Amikor csökkentjük a kalóriákat, lassítjuk az anyagcserét, mely a szervezet glikogénraktárainak mobilizálódásához vezet. A glikogén vizes közegben tárolódik a májban és a vázizomzatban. Hosszabb távon, mivel a szervezet már a viszonylag csekélyebb táplálékbevitelt is éhezésnek érzekeli, kapva kap minden elfogyasztott falat és folyadékcsepp után, hogy azokat energia és glikogénpótlásra használja fel. Ekkor érjük el a...

Tovább olvasom →

Napnap – Jóízűt, egészségesen! 

Napnap – Jóízűt, egészségesen! 

Évi Árvai

Idén májusban nyitotta meg kapuit a Napnap étterem. Mint ahogy azt a névválasztás is hírül adja, éltető és tápláló ételek készülnek a konyhán, sőt speciális diéták esetén is bőséges választék és naponta megújuló kínálat várja a cukor-, glutén-, szója- vagy tejmentes, jóízű, egészséges falatokat kereső vendégeket is. Nem véletlen, hiszen maga az étterem tulajdonosa Szűcs Eszter és a kiváló külföldi referenciákkal rendelkező séf, aki nem mellesleg hat gyermekes édesapa, Horváth Zsolt családjában is előfordul az ételallergia.    Ezért jól tudják, hogy ami mentes, az sajnos még nem garancia arra, hogy...

Tovább olvasom →

Puha szendvicskenyér kevés alapanyagból

Puha szendvicskenyér kevés alapanyagból

Évi Árvai

Csodafinom, paleo, könnyen elkészíthető, jól szeletelhető szendvicskenyér kevés alapanyagból, amelyeket még külföldön is be tudsz szerezni! Mi mást várhatnánk még egy kenyértől? Köszönjük Posta Reni! ✔️ADALÉK- ✔️CUKOR-, ✔️GLUTÉN-, ✔️TARTÓSÍTÓSZER- ✔️TEJTERMÉKMENTES ✔️PALEO Hozzávalók (8 mini szendvicskenyér vagy 1 party kenyér sütőforma) 6 tojás 9 dkg tápiókaliszt 15 dkg natúr, hántolt napraforgó finomra őrölve 1,5 tk. foszfátmentes sütőpor 1/4 tk. kurkuma 2 tk. frissen facsart citromlé parajdi só ízlés szerint A szobahőmérsékletre felmelegedett (kb. 10 percig áll a konyhádban vagy meleg vizes edénybe meríted 1 percre) tojásokat habosra verd fel. Keverd össze a többi, száraz hozzávalót egy tálban. A...

Tovább olvasom →

III. Csak a Mentes Karácsonyi Vásár

III. Csak a Mentes Karácsonyi Vásár

Köves Zoltán

Akár az első mentes karácsonyodra készülsz, akár már rutinos Csak a Mentes vásárló vagy, várunk Téged a III. Csak a Mentes Karácsonyi Vásárán, ahol levesszük az ünnepi készülődés terhét a válladról! Igen, jól olvastad! :) Idén nem kell idegeskedve boltról boltra cipekedned, hogy minden allergénmentes terméket beszerezz a gyerkőcök mikulás csomagjához, az ünnepi menühöz vagy épp a karácsonyfa alá kerülő ajándékokhoz. Mi felkutattuk és egy helyre hozzuk az általatok is fogyasztható ünnepi termékeket, szaloncukrokat, péksütiket és isteni bejgliket, de környezettudatos vásárlóinknak lesznek natúrkozmetikumok, öko tisztítószerek, zero waste termékek, amit ráadásul...

Tovább olvasom →

Táplálékallergia Centrum – professzionalizmus az utolsó morzsáig

Táplálékallergia Centrum – professzionalizmus az utolsó morzsáig

Évi Árvai

„A korlátok ösztönzik a kreativitásunkat.” –olvashatjuk a Táplálékallergia Centrum, vagyis a TAC megújult www.oldmillers.com címen elérhető weboldalán. A tulajdonos, Tóth Domonkos pedig jól ismeri testvére történetén keresztül, milyen az, amikor nehéz beszerezni egy komoly ételallergia esetén a megfelelő minőségű ételeket. Nagyon találóan így fogalmaz: „egy gluténérzékeny ember számára a megfelelő pékáru olyan, mint a gyógyszer.” Legyen szó egy ízesített rusztikus kenyérről vagy a képviselő fánkról a Táplálékallergia Centrumnál, az akkreditált laboratóriumi mintavételnek is köszönhetően az alapanyagok beszerzésétől, az előállításon és a sütésen keresztül a tárolásig nagyon magas minőségbiztosítás szerint történik...

Tovább olvasom →

Eldorado szirupok

Eldorado szirupok

Köves Zoltán

A cukormentes szirupokat is gyártó, magyar prémium termékeket forgalmazó Eldorado, az első hazai koktélszirup brand. A leggazdagabb ízválasztékkal rendelkező márkával most már vattacukor vagy almáspite ízű latte macchiatót is álmodhatsz, míg a limonádéd új ízei a levendula és kaktuszfüge lesznek a napsütéses szeptemberi napokon. Cím: 1143 Budapest Semsey Andor utca 15. Telefon: + 36 20 999 30 73 E-mail: eldoradosyrup@gmail.com Weblap: https://www.eldoradosyrup.com/ Facebook: Eldoradosyrup

Tovább olvasom →

Édesség, nassolás, desszertek és egészségtudatosság - Noglu

Édesség, nassolás, desszertek és egészségtudatosság - Noglu

Évi Árvai

Készülj rá, hogy, ha először jársz a NoGlu Cukrászdában percekig fogsz tűnődni arról, melyiket válaszd a sok-sok csábító desszert közül. Javaslom, kezdj egy fagyival, folytasd egy szelet sütivel, elvitelre pedig rendelj egy egész tortát. A könnyed, mentes édességek után nem esel cukorkómába, maximum szerelembe a paleo, nyers vegán édességek tudása iránt. A garantáltan gluténmentes finomságok az ízlelőbimbóknak maximális élményt, a gyomrunknak minimális megterhelést jelentenek. Nézzük, hogy lehet ez? Az élvezhető és minőségi gasztronómiai élmény titka a gondosan megválogatott alapanyagokban és persze a hely varázsában rejlik. A paleo vegán fagylaltok krémes...

Tovább olvasom →

Posta Reni 7 vendégének életmódváltása

Posta Reni 7 vendégének életmódváltása

Évi Árvai

"Megleptem egy fotózással néhány fogyókúrás vendégemet. A legkisebb paleo "bébink" az akkor 16 hetes Rozina Boldog és hálás vagyok, hogy ilyen csapatom van. Büszke vagyok Rátok, Csajok!"- írja Posta Reni a postareni.hu oldalon. Marjai Orsi "Azért vágtam bele amellett, hogy én is jobban érezzem magam, hogy Rozinak olyan teljes értékű ételt tudjak biztosítani, amivel megalapozom az egészséges életet számára. Az elmúlt 3 hónapban 70-80%-ban tartottam az étrendet, Rozi most 5,91 kg és 62 cm. 3,9 kg-val és 54 cm-rel született, tehát havi fél kiló gyarapodás és több, mint 1 cm növekedés...

Tovább olvasom →

Officina Merta Selyembalzsam – A titkos fegyvered a hidegben!

Officina Merta Selyembalzsam – A titkos fegyvered a hidegben!

Évi Árvai

Igaz még napközben melengeti az arcunkat a nap, de reggel és este már igencsak elfér mindenkin egy védelmező kabát. A tél közeledtével nem csak a hideggel dacolunk, hanem még a szél okozta kellemetlenséggel is meg kell küzdenünk. A bőrünk sincs ezzel másképp ebben a változékony időjárásban, hiszen van, hogy 10-15 foknyi különbségben kell helytállnia. A száraz, szeles időben íratlan szabály, hogy még jobban oda kell figyelni a bőrünkre, mert ha egyszer kiszárad vagy kisebesedik, akkor az igen nagy fájdalommal tud járni, és hosszú idő mire elmúlik a heg és az...

Tovább olvasom →

Olyan életet teremts magadnak, ami belülről is remekül mutat!

Olyan életet teremts magadnak, ami belülről is remekül mutat!

Évi Árvai

A közösségi média előretörésével megtanultunk filterezni. Szűrőket teszünk a saját életünkre s ez nem csak a fotókra igaz. Megszűrjük, mit osztunk meg és így egy mesterségesen kreált valóságot vetítünk ki, ami nyaralás képekből, összebújós vacsorákból és jeles bizonyítványokból áll. Persze a rossz napokat hajlamosak vagyunk elrejteni, az nem mutat túl jól a barátaink csodás posztjai mellett. Nincs azzal semmi gond, ha megszűröd, mit osztasz meg az életedből, de figyelj arra, hogy ne a külvilágnak élj. Ne egy Instagram kép jelentse a vacsora csúcspontját és ne csak hamis hashtagekkel áltasd magad, mennyire...

Tovább olvasom →

Fou Fou Fitt Cukrászda

Fou Fou Fitt Cukrászda

Évi Árvai

A Zugló szívében található Fou Fou Fitt Cukrászda igazi mentes kánaán a környéken élők számára. Glutén-, tej-, laktóz- és cukormentes, illetve paleo sütemény és fagylalt kínálatával nemcsak a zuglói édesszájúakat csábítja, hanem a környező kerületek lakóit is.  A Fou Fou Fitt Cukrászda gondolatát Kriszta, a tulajdonos 2017-ben diagnosztizált glutén-és laktózérzékenysége inspirálta. A diagnózist követően Kriszta elsőkézből tapasztalta meg az ételallergiákkal való együttélés nehézsegét; így azt is, hogy Budapest külsőbb kerületeiben a mentes kínálat nem túl széles. Ahogy egyre jobban beleásta magát az új életmódba, megfogalmazódott benne egy saját mentes cukrászda...

Tovább olvasom →

Mindenmentes kókuszgolyó

Mindenmentes kókuszgolyó

Évi Árvai

Mi már megkóstoltuk! Tapasztalat: nem érdemes kihagyni! 😍 Próbáld ki te is Posta Reni mindenmentes kókuszgolyó receptjét!  ✔️ADALÉK- ✔️CUKOR-, ✔️GLUTÉN-, ✔️TARTÓSÍTÓSZER- ✔️TEJTERMÉKMENTES ✔️PALEO Hozzávaló (20 db mindenmentes kókuszgolyó): 10 dkg kókuszreszelék 0,5 dl kókusztej 6 ek. kókuszzsír 2 ek. eritrit 1 tk. őrölt vanília v. fahéj kókuszreszelék a forgatáshoz  Pofonegyszerű az elkészítése: Gyúrd össze az alapanyagokat, és a masszát tedd hűvös helyre. A lényeg, hogy 25 fok alatti hőmérsékleten álljon egy darabig, mert így válik keményebb, gyurmázhatóbb állagúvá a kókuszzsírnak köszönhetően. Ezután formázz a masszából diónyi golyókat, és forgasd őket...

Tovább olvasom →

Három kategóriában nyert az ALDI a Mentes-M versenyen   

Három kategóriában nyert az ALDI a Mentes-M versenyen  

Évi Árvai

Három kategóriában bizonyultak győztesnek az ALDI termékei a PPH Media Store Insider magazinja által idén második alkalommal meghirdetett Mentes-M versenyen. Az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül idén is az ALDI hozta el a legtöbb díjat. Az először 2018-ban megrendezett megmérettetésen az ALDI öt termékét díjazták, idén három termék – az Enjoy Free! – Natur Aktiv bio gluténmentes gabonapehely, a háromféle ízben kapható Happy Harvest – Enjoy Free! gluténmentes szelet és a Milfina-Enjoy Free! laktózmentes habtejszín – bizonyult kategóriájában a legjobbnak és kapta meg a Mentes-M díjat. Az Enjoy Free! – Natur Aktiv...

Tovább olvasom →

Szafi Reform termékcsalád

Szafi Reform termékcsalád

Évi Árvai

A paleo életmód követőinek, a gluténérzékenyeknek, a tejfehérje érzékenyeknek, azoknak, akik elvi, vagy egészségügyi megfontoltságból a szénhidrátcsökkentett ételeket preferálják, a megfelelő étrend összeállítása körülményes folyamat lehet. Azoknak, akik egészségügyi okok miatt kerülik a glutént, a tejtermékeket, vagy a szóját, még gondosabban kell összeállítaniuk a mindennapi menüjüket, ellenőrzött forrásból származó, minőségi alapanyagokból kell megfőzniük az ételeiket. A precízen összeállított, személyre szabott étrend az ételallergiások számára létfontosságú: fájdalmas tüneteik enyhülhetnek, és a későbbi szövődmények kialakulásának esélye minimalizálódhat. A paleolit életmód követőinek több élelmiszercsoportot is mellőzni kell, mint pl. a gluténtartalmú növények (kalászosfejűek),...

Tovább olvasom →

Mentes, akkor mégis mi van benne?

Mentes, akkor mégis mi van benne?

Évi Árvai

Glutén, laktóz, tejfehérje, cukor… A ma gyakori ételintoleranciák, allergiák, étkezéssel kapcsolatos problémák és speciális igények listáját hosszan lehetne sorolni, és csak nehezíti a történetet, ha valaki halmozottan érzékeny. Melyik hozzávaló mit tud? Mi a különbség az egyes alapanyagok között? És mit együnk, ha mentes étkezés mellett is kiegyensúlyozott táplálkozást szeretnénk folytatni? Napjainkban az, hogy valaki speciális diétát folytat, egyáltalán nem számít ritkaságnak. A szüleink cukormentesen, a párunk a gluténmentesen étkezik, a barátnőnk fogyókúrázik, és ott van az a bizonyos „komplikált” kolléga is, aki vegánság mellett tette le a voksát. Egy...

Tovább olvasom →