Banános–csokis torta (glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szójamentes)

Évi Árvai
Próbáld ki te is Kiss Mona glutén-, tej-, tojás-, cukor- és szójamentes banános–csokis tortáját!
Hozzávalók ( 1 db 20 cm torta és 8 db muffin)
Piskóta:
  • 20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
  • 10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
  • 13,5 dkg tápióka keményítő
  • 10 dkg olvasztott mentes csokoládé
  • 5 dkg édesítő (1:4)
  • 2 dkg útifűmaghéj
  • 2 dkg útifűmaghéj őrlemény
  • 3,5 dkg holland kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 6 dl víz
  • 2 ek citromlé
Krém:
  • 5 dl Schlagfix natúr tejszín – növényi
  • 4 nagyobb banán
  • ízlés szerint édesítő
  • 2 cs vanília puding (HAAS)
  • 10-15 g útifűmaghéj őrlemény
  • + 1 ek holland kakaópor
Elkészítés:
  1. A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és kikeverjük.
  2. Egy torta formát olajjal kikenünk és a massza felét beleöntjük.
  3. A másik felét muffin formákba töltjük.
  4. 180 fokon kb 40 perc alatt megsütjük őket (a muffin hamarabb elkészül!).
  5. A tejszínt felverjük, a banánt leturmixoljuk (vagy villával összenyomkodjuk), majd a kakaóporon kívül összekeverünk mindent a krémhez.
  6. Ha meghűlt a piskóta, félbevágjuk, a muffinokat is, majd megtöltjük krémmel.
  7. A tetejét a krémmel díszítjük, egy részébe keverünk kakaóport, így színesebb lesz.
  8. Pár óra múlva már fogyasztható.

Régebbi bejegyzés Új bejegyzés

Címke alapján

params.svg
Panel Tool
Float header
Float topbar
Default Boxed Large