
Csak a Mentes Év Séfje 2018.11.07
Csak a Mentes Év Séfje 2018 – A nagy mentes megmérettetés
Hagyományos receptek allergének nélkül
A verseny célja, hogy felhívjuk a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassuk, hogy allergénmentesen is lehet finoman és változatosan étkezni.
A három fordulós receptverseny résztvevői közül kerül ki a három győztes, akik részt vehetnek a 2018. november 7.-én megrendezésre kerülő Szuperdöntőn.
1. A receptverseny leírása:
A játékban részt vehet minden természetes személy, kivéve a szervezők, és hozzátartozóik.
Egy játékos csak egy receptet küldhet be fordulónként. A játékosok e-mailen beküldött saját receptekkel nevezhetnek, melyek felkerülnek a csakamentes.hu weboldalára, ahol a legtöbb szavazatot kapott recept beküldője nyeri az adott fordulót, vállalva ezzel, hogy részt vesz a Szuperdöntőben. A három forduló győztesei élőben mérettetik meg tudásukat szakmai zsűri előtt egy főzőiskolában.
A játék időtartama:
Első forduló: 2018. augusztus 1. - 2018. augusztus 31.
Második forduló: 2018. szeptember 1. - 2018. szeptember 30.
Harmadik forduló: 2018. október 1. - 2018. október 31.
Szuperdöntő: 2018.november 7. Salt’n Pepper (1133 Budapest, Váci út 112)
A recepteket az evsefje@csakamentes.hu email címre várjuk. Moderálás után feltöltésre kerülnek a www.csakamentes.hu/evsefje weboldalra, ahol leadhatóak a szavazatok.
A versenybe beküldött recepteknek az alábbi feltételeknek kell megfelelni:
glutén-, cukor-, tejmentes, paleo és vegán
A leírásban meg kell adni:
- a recept nevét
- kész étel fotóját
- a szükséges hozzávalókat,
- a mennyiség megjelölést (hány adag)
- az elkészítés módját
- beküldő nevét és telefonszámát
- Steiner Kristóf - vegán életmód és táplálkozási tanácsadó, szakács, gasztroblogger és író
- Huszár Zsuzsanna - Étrendező, vegán és cukormentes táplálkozási specialista
- Posta Renáta - életmód tanácsadó, a paleohedonista életmód nagykövete
- Kiss Mona - gluténmentes gasztroblogger, szakács és szaktanácsadó, szakácskönyv író
- Virágh Barbara - táplálkozási és életmód tanácsadó, újságíró
- Koltai Tünde - Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesületének elnöke
- Varga István - Nyers Vegán Séf
- íz, állag, zamat
- kreativitás, egyediség
- ételkészítés módja
- terület tisztasága
- tálalás
- Szállás 2 felnőtt részére, 2 éjszakára Standard 2 ágyas szobában
- Büféreggeli és büfévacsora 2 felnőtt részére 2 éjszakára
- A szálloda parkolójának használata
- A szálloda wellness szigetének használata (élménymedence, jacuzzi, finn szauna, infra szauna, masszázs-zuhany, fitnesz terem)
- Vegital 0,9 literes Baby Boy 6 programos növényi italkészítő: https://www.vegital.hu/tejmentes-italkeszito-gepek/baby-boy-novenyi-italkeszito-automata
- Vegital 1,8 literes Rainbow Kiwi 10+1 programos növényi italkészítő: https://www.vegital.hu/tejmentes-italkeszito-gepek/tapadasmentes-rainbow-kiwi
- Vegital Hűtővel ellátott fermentáló (erjesztő) készülék: https://www.vegital.hu/fermentalo-keszulek/hutovel-ellatott-multifunkcionalis-fermentalo-keszulek-feher