
Gazpacho
- 2 szem paradicsom lustiknak 1 csésze paradicsomlé
- 1 db uborka
- 1 kis kaliforniai paprika
- 1 szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szelet szikkadt kenyér vagy ½ zsemle (én ilyenkor is rozs- vagy teljes kiőrlésű cipócskát preferálok)
- pár csepp balzsamecet
- 2.5 ek. olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
- A paradicsomokat a reszelő nagylukú oldalán egy tálba reszelem úgy, hogy a héjuk a kezemben maradjon.
- Meghámozom és felaprítom az uborkát, a paprikát is kis kockákra nyesem, majd jöhet a hagyma és a fokhagyma is. Minden apróra vágott zöldségből félreteszek egy kicsit – ez lesz ugyanis a feltét.
- Egy keverőtálba kotrom a zöldségeket, rájuk morzsolom a kenyeret, sózom, borsozom, és meglocsolom őket az ecettel, majd kézzel alaposan összedolgozom az egészet, és amíg elmosogatom a kést meg a vágódeszkát, hagyom egy kicsit szottyogni magában.
- Előkapom a botmixert, és addig turmixolom a zöldségeket, míg egészen homogén, rózsaszínes krémet nem kapok. Közben fokozatosan adagolom hozzá az olívaolajat. Ha kész van, megkóstolom, és ha úgy érzem, kell még bele só, bors vagy ecet, itt a remek alkalom pótolni.
- A gazpacho jéghidegen az igazi, ezért, ha minél hamarabb szeretném magamévá tenni, betolom a mélyhűtőbe ¼ órára, ha pedig nem sürgős, fedővel a tetején tárolom a hűtőben – egyébként tipikusan az a finomság, ami másnapra még ízletesebb lesz.
- A maradék apróra vágott zöldséggel tálalom. Kézzel tépett kenyérdarabkákkal is meg szoktam kínálni, amelyeket picit megpirítok a gázrózsa felett.
¡Buen provecho!

Régebbi bejegyzés Új bejegyzés
Ugyanabban a kategóriában
Címke alapján
- Csodadiéták kudarca
- Napnap – Jóízűt, egészségesen!
- Puha szendvicskenyér kevés alapanyagból
- III. Csak a Mentes Karácsonyi Vásár
- Táplálékallergia Centrum – professzionalizmus az utolsó morzsáig
- Édesség, nassolás, desszertek és egészségtudatosság - Noglu
- Posta Reni 7 vendégének életmódváltása
- Officina Merta Selyembalzsam – A titkos fegyvered a hidegben!
- Olyan életet teremts magadnak, ami belülről is remekül mutat!
- Fou Fou Fitt Cukrászda
- Mindenmentes kókuszgolyó
- Három kategóriában nyert az ALDI a Mentes-M versenyen
- Szafi Reform termékcsalád
- Mentes, akkor mégis mi van benne?
- Viki almatortájával nem eshetsz bűnbe! – No Sugar Cukrászda és Kávézó
- EXTRA DIÉTÁS SPORT SZELET (GLUTÉN-, TEJ-, CUKOR-, SZÓJAMENTES)
- Mesés vegán ízek a Mishto konyhájából: minőség, kézművesség, odafigyelés
- Free Pékség
- Még mindig lemaradnak a tartósan betegek az adó-visszatérítésről
- Csak akkor lehetsz egészséges, ha mozogsz
- Tibidabo Gluténmentes Pékség – magasan a legjobb!
- Streetfood mindenkinek! - Cöli Bisztró
- Mindig finom ételek – ételérzékenyeknek is
- Kata Étterem
- Spirulina alga, a superfood
- A 11 legfontosabb dolog az almáról
- Tepszi Ételbár
- Csokis kalács (glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szójamentes)
- Kozmosz Vegán Étterem
- Élelem Étterem - Élelmes séf, éltető falatok
- Túros-szilvás lepény csupa egészségesen
- Eldorado Szirup – a koktélok aranya
- DIÉTA LIFE MARKET ÜNNEPI MEGNYITÓ, AJÁNDÉKOKKAL, KÓSTOLÓKKAL ÉS KEDVEZMÉNYEKKEL VÁRUNK A RÁKÓCZI TÉREN