KÁVÉKÜLÖNLEGESSÉG RÓZSABORSSAL (glutén-, tej-, tojás-, cukormentes)

Évi Árvai
Izgalmas, fűszeres, könnyen és házilag elkészíthető "tejeskávé" Mentesesztertől, egy kis csavarral ;) Délutáni lazításhoz, barátnős beszélgetéshez, egy jó könyv mellé...
Hozzávalók – 2 főre:
  • 500 ml. kókusztej
  • 2 espresso
  • 1 fahéjrúd
  • 1 vaníliarúd
  • Kb. 10 szem rózsabors
  • Egy kevés cukormentes étcsoki
  • Édesítő ízlés szerint, nálam 1 mk. Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
Elkészítés:
A kókusztejet beleöntöm egy lábasba, hozzáadom a fahéjrudat, a vaníliarúd kikapart belsejét (a külsejét is beledobom), 4 szem rózsaborsot és az ízlés szerinti cukorhelyettesítőt. Gyakori kevergetés mellett felforralom, majd nagyjából 5 percig főzöm, amíg szépen kibontakoznak az ízek :) Ha elkészült, lezárom, leszűröm. Lefőzök 2 espressot, a megmaradt kb. 6 szem rózsaborsot összemorzsolom. Mehet a rétegezés - 2 bögrébe: - Fűszeres kókusztej - Espresso (óvatosan hozzácsurgatva, ettől lesz ilyen szép "bocis", mint a képen :)) - Rózsabors - Cukormentes étcsoki (ráreszelve)   Kész is a kávékülönlegesség! :)   reform nutella

Menteseszter

Ételérzékenyeknek, tudatosan étkezőknek, mentesen, egészségesen! menteseszter.blog.hu facebook.com/menteseszter instagram.com/menteseszter

Régebbi bejegyzés Új bejegyzés

Címke alapján