Vaníliás-epres töltött párna (glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szójamentes)

Évi Árvai
Újabb recept Monától! Próbáljátok ki Ti is ezeket a finom vaníliás-epres töltött párnákat!
recept
Hozzávalók:
Tészta:
  • 10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
  • 5 dkg tápióka kemlnyítő
  • 2,5 dkg Naturbit köles liszt
  • 1 dkg útifűmaghéj
  • 1 dkg útifűmaghéj őrlemény
  • 1 ek édesítő (1:4)
  • 6,5 dkg Naturbit hajdina liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 ek citromlé
  • kb 2,5 dl víz
Krém:
  • 3 dl kókusztej
  • 2 ek vanília aroma
  • ízlés szerint édesítő (én 2 ek 1:4 et tettem bele)
  • 10 dkg Natrubit barna rizsliszt
  • 1 ek tápióka keményítő
  • + eper
  • + olaj a kenéshez
  • + barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
  1. A krémhez az alapanyagokat jól kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
  2. A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet és jól összedolgozzuk.
  3. Barna rizslisztes lapon kinyújtjuk, kockákra vágjuk.
  4. Az egyik oldalára teszünk a krémből, és epret rakunk rá. A tészta másik oldalát bevagdossuk, majd ezt ráhajtjuk, széleit lenyomkodjuk.
  5. Sütőpapíros tepsire tesszük és olajjal vékonya lekenjük.
  6. Végül 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük. Készen is vannak a vaníliás-epres párnák!

Kiss Mona

monakonyhaja.hu www.facebook.com/monaelete/
   
Olvasd el ezt is!
EGÉSZSÉGES PALEO ÉTREND
“Nem szeretem a különböző népszerű, divatos diétákat, különféle szélsőséges szabályokat felállító fogyókúrás elméleteket. Őszintén szólva eleinte azt gondoltam, hogy a paleolit táplálkozás is ide tartozik, ahányszor szembe jött velem, mindig arra gondoltam, hogy nem akarok semmilyen „trendi hullámhoz” csatlakozni, biztosan ez is csak egy ideiglenesen felkapott hóbort. Persze valójában ekkor még nem tudtam túl sokat az egészről…”

Régebbi bejegyzés Új bejegyzés

Címke alapján

params.svg
Panel Tool
Float header
Float topbar
Default Boxed Large