Vegán eszterházy torta (glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szójamentes)

Évi Árvai
Mindenki ismeri nagyon kedves szakmai partnerünket, Kiss Monát? Mi is ámulunk, bámulunk: ez a mentes, vegán Eszterházy tortacsoda Mona sütőjéből került ki! 🍰  És hogy mi nincs benne?❌ Glutén, tej, tojás, cukor és szója!
Na de akkor mégis miből áll? Most fény derül rá!
Hozzávalók (18 cm-es torta)
Piskóta:
Krém:
  • 2 cs vaníliás pudingpor (Haas)
  • 15 dkg darált dió
  • 7,5 dkg Naturbit barna rizsliszt
  • 1 dl rizstejszín
  • 7 dl rizstej
  • 2 ek rumaroma
  • ízlés szerint édesítő
Tetejére:
Elkészítés:
  1. A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól kikeverjük.
  2. Sütőpapírra 2 db 18 cm kört rajzolunk (rátesszük a formát és körbe rajzoljuk.), és a tésztából egy adagot a rajzolt formába teszünk, elegyengetjük.
  3. Megsütjük, majd ezt addig folytatjuk, amíg hat lapunk nem lesz.
  4. A krémhez az alapanyagokat kikeverjük és sűrűre főzzük.
  5. Ha kész vannak a lapok - és meg is hűltek -, akkor megkenünk egy lapot, majd jön rá egy piskóta, egészen addig, amíg el nem fogy. (Én két 18-as tortaformát összeragasztottam, és úgy pakoltam bele).
  6. 5-6 órát hűtőbe tesszük.
  7. A fehér csokit és a barna csokit is felolvasztjuk. Először a tetejére kenjük a fehéret, majd a barnát is (Én beletettem egy gyermek gyógyszer adagolóba, és úgy díszítettem. Köröket tettem rá, majd villával összehúztam.)
8. Végül a torta szélét egy kis maradék krémmel bekentem és darált diót tettem rá. 😊

Kiss Mona

monakonyhaja.hu www.facebook.com/monaelete/  

Régebbi bejegyzés Új bejegyzés

Címke alapján