
Fehérborban párolt citromos ceruzabab pisztáciával
- 1 marék zöldbab (fagyasztott/előfőzött)
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 db citrom leve
- 1 felespohárnyi fehérbor
- 2 ek. olívaolaj
- só
- bors (a nagy szemű tengeri só és a durvára őrölt bors az igazán autentikus)
- 3 ek. héjától megfosztott pisztácia (ha nem kapok, szeletelt vagy durvára tört mandulát használok)
Elkészítés
- Andiamo! Fagyasztott ceruzabab esetében egyszerűen csak kikapom a frigóból a pakkot. Ha friss zöldbabot használok, egy láboskát a 2/3-áig megtöltök vízzel, beledobok 1 kávéskanál sót, majd felteszem a tűzre forrni. Amíg méltóztatik eljutni a bugyborékolásig, éles késsel lenyesem a megmosott zöldbabok hegyes végeit. Ha nagyon hosszúak, félbevágom őket, hogy könnyebb legyen bánni velük. Amikor forr a víz, belezuttyantom a zöldbabot a habokba, és hagyom őket pezsgőfürdőzni 13-15 percen át.
- Ez éppen elég idő, hogy megkönnyítsem magamnak a következő lépéseket. Először meghámozom a fokhagymagerezdeket, és vékony holdacskákra vágom őket. Egy teflonedényt a tűzre teszek az olívaolajjal, beleszórom a fokhagymadarabkákat, és ha már ellenállhatatlanul illatoznak, hozzájuk adom a roppanósra főtt vagy nagyjából kiolvadt zöldbabot is.
- Erős lángon kavargatom, dobálom, parádézok vele, majd 5 percre lefedem, és kis lángon puhítom – de azért nem túl törékenyre. Sózom, borsozom, és nagyjából 3 perc után meglocsolom a borocskával, majd amikor ismét sűrűsödni kezd a szósz, lehúzom a tűzről, nehogy az egész elpárologjon.
- Egy dögös kis tálba pakolom, rácsurgatom a serpenyő alján ragadt utolsó csepp fokhagymás-fehérboros olívát is, ráfacsarom a citromot, és közvetlenül a tálalás előtt meghintem a pirított pisztáciával. Nem maradt más hátra, mint hogy igazi olasz signore módjára „buon appetito”-t kívánjak... és gondolatban megköszönjem Alessandra sógornőmnek ezt az eccellente (azaz kiváló) fogást.

Régebbi bejegyzés Új bejegyzés
Ugyanabban a kategóriában
Címke alapján
- Csodadiéták kudarca
- Napnap – Jóízűt, egészségesen!
- Puha szendvicskenyér kevés alapanyagból
- III. Csak a Mentes Karácsonyi Vásár
- Táplálékallergia Centrum – professzionalizmus az utolsó morzsáig
- Édesség, nassolás, desszertek és egészségtudatosság - Noglu
- Posta Reni 7 vendégének életmódváltása
- Officina Merta Selyembalzsam – A titkos fegyvered a hidegben!
- Olyan életet teremts magadnak, ami belülről is remekül mutat!
- Fou Fou Fitt Cukrászda
- Mindenmentes kókuszgolyó
- Három kategóriában nyert az ALDI a Mentes-M versenyen
- Szafi Reform termékcsalád
- Mentes, akkor mégis mi van benne?
- Viki almatortájával nem eshetsz bűnbe! – No Sugar Cukrászda és Kávézó
- EXTRA DIÉTÁS SPORT SZELET (GLUTÉN-, TEJ-, CUKOR-, SZÓJAMENTES)
- Mesés vegán ízek a Mishto konyhájából: minőség, kézművesség, odafigyelés
- Free Pékség
- Még mindig lemaradnak a tartósan betegek az adó-visszatérítésről
- Csak akkor lehetsz egészséges, ha mozogsz
- Tibidabo Gluténmentes Pékség – magasan a legjobb!
- Streetfood mindenkinek! - Cöli Bisztró
- Mindig finom ételek – ételérzékenyeknek is
- Kata Étterem
- Spirulina alga, a superfood
- A 11 legfontosabb dolog az almáról
- Tepszi Ételbár
- Csokis kalács (glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szójamentes)
- Kozmosz Vegán Étterem
- Élelem Étterem - Élelmes séf, éltető falatok
- Túros-szilvás lepény csupa egészségesen
- Eldorado Szirup – a koktélok aranya
- DIÉTA LIFE MARKET ÜNNEPI MEGNYITÓ, AJÁNDÉKOKKAL, KÓSTOLÓKKAL ÉS KEDVEZMÉNYEKKEL VÁRUNK A RÁKÓCZI TÉREN