Répás-mandulás szelet (paleo verzió)

Évi Árvai
Paleo répás-mandulás szelet egyenesen Virágh Barbara (The Choice), táplálkozási tanácsadó konyhájából! Ezeket a kényeztető falatok reggeliként, de akár nassolnivalóként is megállják a helyüket! 😍
HOZZÁVALÓK:
(közepes méretű tepsihez)
  • 4 tojás + 1 fehérje
  • 250 g sárgarépa apróra reszelve
  • 30 g kókuszliszt
  • 60 g mandulaliszt
  • 30 g szeletelt mandula a tetejére
  • picike szódabikarbóna
  • édesítő(stevia, eritrit), vanília rúd, fahéj ízlés szerint
  • egy ek. útifű maghéj (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉSE:
A tojásokat felverjük, belekeverjük a szódabikarbónát, a liszteket, édesítjük, és mehet bele a lereszelt répa is. Összekeverjük az egészet. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a süti tésztáját pedig egy sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy egy szilikonos formába öntjük. A tetejére szeletelt mandulát szórhatunk. Kb. 25 perc alatt átsül. Ha túl sűrű a massza, akkor egy kis növényi tejjel vagy vízzel hígítható.
ÖSSZESEN:
888 kcal, 67 g fehérje, 36 g ch, 51 g zsír -> egy szeletben kb, ha 14 szelettel számolok: 63 kcal, 5 g fehérje, 2,5 g ch, 3,5 g zsír   Virágh Barbara táplálkozási tanácsadó www.thechoice.hu

Régebbi bejegyzés Új bejegyzés

Címke alapján