Piskóta:
- 10 dkg Naturbit Barna rizsliszt (ITT)
- 5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
- 10 dkg Tápióka keményítő
- 3 dkg holland kakaópor
- 1,5 dkg útifűmaghéj
- 1,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény
- 4 dkg édesítő (1:4)
- 1 cs sütőpor
- 3 dl víz
- 2 ek citromlé
Krém:
- 2 cs vanília puding
- 2 dl rizstejszín
- 2,5 dkg édesítő (1:4)
- 1 dl rizstej
- 4 dl Schlagcreme natúr tejszín
- 35 dkg eper (nekem fagyasztott volt)
- + olvasztott csokoládé – mentes
- + Vitalio gyümölcs snack a díszítéshez
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól kikeverjük. Majd torta formába (nekem 18 cm-es volt) tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. (tűpróba). Hagyjuk teljesen kihűlni, majd három részre vágjuk. A pudingot kikeverjük az édesítővel, rizstejjel és rizstejszínnel. Majd sűrűre főzzük, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt pudinggal egyneművé dolgozzuk. Két részre vesszük . Az epret leturmixuljok, majd beletesszük az egyik adag vaníliás tejszínbe (ha folyósnak gondoljuk , tegyünk hozzá zselatinfixet). Elkezdjük rétegezni. Egy piskóta, majd epres krém, majd vaníliás krém… Hagyjunk valamennyit a külsejére. Majd 4-5 órát a hűtőben pihentetjük. Végül bevonjuk a maradék krémmel, csokival leöntjük és díszítjük Vitalio gyümölcs snackkel.