
Végre! Vegán ételek a debreceni egyetemi menzán
Forradalmi menza-gasztronómia átalakulás küszöbén állnak Debrecenben. Az egyetem két campusán május 16-17-én bárki megkóstolhatja Varga István nyers séf laktóz- és gluténmentes, vegán ételkülönlegességeit (Instagram), melyek a következők:
- Újhagymás zöldségkrémleves aszalt hajdinacsírával
- Cukkini spagetti aszalt paradicsomos szósszal
- Flódnitorta
Az ingyenes ételkóstoló szerdán a Debreceni Egyetem Műszaki Karának menzáján, csütörtökön pedig a Kassai úti campus menzáján lesz, fél 12 és 14 óra közt.
Az egyetemi menzákat üzemeltető Campus Sebestyén Étterem az elmúlt években már a vegetáriánusok számára is készített ebédet, a mostani úttörő kezdeményezéssel viszont az a céljuk, hogy a jövőben a vegánoknak és a laktóz-, valamint gluténérzékeny vendégeknek is alternatívát nyújtsanak a menzai ebédkínálatban.
Az ételek készítésére szakmai partnerünket, a nyers vegán gasztronómia neves hazai szakértőjét, Varga Istvánt kérték fel, aki egyebek mellett tápláló, 100 százalékban természetes alapanyagokból készülő és szemet gyönyörködtető gasztronómiai alkotásairól híres, hiszen az ételek nem a polcokon teremnek.
Az együttműködés nemcsak a séf életében, hanem az egyetemi menzák történetében is egyedülálló, hiszen bár vannak újító kezdeményezések a legtöbb helyen még mindig a hagyományos magyar konyha ételeiből választhatnak az éhes vendégek.
A kétnapos ételkóstolóra a Debreceni Egyetem hallgatói és munkatársai mellett mindenkit várnak, aki kíváncsi a fenti ételekre. Ha a vendégeknek ízlik a kínált menü, akkor a tervek szerint a Campus Sebestyén Étterem a jövőben vegán, laktóz- és gluténmentes ebédkínálattal és házhozszállítással is várja majd a vendégeket.
Azok, akik nem tudnak részt venni a debreceni ételkóstolón, Istvánnal legközelebb június 9-én a Csak a mentes Műhely és Kézműves Piacon találkozhatnak a Duna Palotában, ahol 11.30-tól Huszár Zsuzsannával tartanak egy előadást az ayurvédikus konyhából származó gyógyító nyári finomságokról.
Régebbi bejegyzés Új bejegyzés
Ugyanabban a kategóriában
Címke alapján
- Csodadiéták kudarca
- Napnap – Jóízűt, egészségesen!
- Puha szendvicskenyér kevés alapanyagból
- III. Csak a Mentes Karácsonyi Vásár
- Táplálékallergia Centrum – professzionalizmus az utolsó morzsáig
- Édesség, nassolás, desszertek és egészségtudatosság - Noglu
- Posta Reni 7 vendégének életmódváltása
- Officina Merta Selyembalzsam – A titkos fegyvered a hidegben!
- Olyan életet teremts magadnak, ami belülről is remekül mutat!
- Fou Fou Fitt Cukrászda
- Mindenmentes kókuszgolyó
- Három kategóriában nyert az ALDI a Mentes-M versenyen
- Szafi Reform termékcsalád
- Mentes, akkor mégis mi van benne?
- Viki almatortájával nem eshetsz bűnbe! – No Sugar Cukrászda és Kávézó
- EXTRA DIÉTÁS SPORT SZELET (GLUTÉN-, TEJ-, CUKOR-, SZÓJAMENTES)
- Mesés vegán ízek a Mishto konyhájából: minőség, kézművesség, odafigyelés
- Free Pékség
- Még mindig lemaradnak a tartósan betegek az adó-visszatérítésről
- Csak akkor lehetsz egészséges, ha mozogsz
- Tibidabo Gluténmentes Pékség – magasan a legjobb!
- Streetfood mindenkinek! - Cöli Bisztró
- Mindig finom ételek – ételérzékenyeknek is
- Kata Étterem
- Spirulina alga, a superfood
- A 11 legfontosabb dolog az almáról
- Tepszi Ételbár
- Csokis kalács (glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szójamentes)
- Kozmosz Vegán Étterem
- Élelem Étterem - Élelmes séf, éltető falatok
- Túros-szilvás lepény csupa egészségesen
- Eldorado Szirup – a koktélok aranya
- DIÉTA LIFE MARKET ÜNNEPI MEGNYITÓ, AJÁNDÉKOKKAL, KÓSTOLÓKKAL ÉS KEDVEZMÉNYEKKEL VÁRUNK A RÁKÓCZI TÉREN